"Häktet är Söder utan att vara för 'Söder'"

10:55 19 Mar 2014

En gammal smygläsning på Häktet

Vad är det som händer på Häktet just nu egentligen? Ända sedan stadens mest kända fransman Julien Giraud-Audine tog över denna superurbana titel som kallas "mood manager", tillsammans med lite hjälp från Johan Mattson, har de redan långa köerna bllivit ännu längre. Vi undrade vad det egentligen är som försigår inne på baren och restaurangen som inte tycks ha något slut (hur många långa gångar kan ett ställe ha?) och fick reda på lite mer om våren. 

Vad är det egentligen som ni har ändrat med Häktet den senaste tiden? 

– Ingenting har förändrats men allt har förändrats sedan jag kom till Häktet. Allvarligt talat så behövde inte så mycket ändras på eftersom stället som skapades av Viktor (Nyman) och Erik (Rehnby) är så trevligt och personalen så begåvad. Det vi försöker göra är bara att få fler att upptäcka det. 

Och vad är din del i det här? 

– Jag planerar och fixar med alla kommande kvällar. Johan Mattson (jobbat med krog, bar och klubb länge, senast på Buco Nero, reds. anm.) kom in i gänget för att främst basa över torsdagarna och tillsammans vill vi bara se till så att alla känner sig välkomna och är nöjda med stämningen. 

Vilket epitet vill du ge Häktet? Kan man dela in stället i en genre? 

– Häktet är Söder utan att vara för "Söder". Jag som kommer från Stureplanshållet, tycker att klientelet är mycket mer blandat även om de fortfarande är sådana som söker efter bra grejer att äta och dricka.

Kön utanför kan vara massiv på helgerna. Hur är det egentligen möjligt?

– Folk verkar ha börjat bli petigare och lägger större vikt vid var de faktiskt går ut. Att gå till Häktet är en garanti för att förmodligen träffa någon du känner, som är på festhumör. Jag tror vår lite stökiga atmosfär funkar, eftersom folk ändå respekterar varandra. 

Vilka ställen ser ni som konkurrenter? 

– Ingen. Vi är alla i samma båt, och våra gäster vill gå från ställe till ställe. Jag är mer intresserad av att folk ska veta att på vår gata finns det tre grymma ställen. 

Vilka dj:s bokar ni? 

– En ganska bred mix av folk. Vi har ju börjat med våra kompisar (Eija och Leona, Joséphine Forsman, Martin Schori, Caroline Ljungström, Martin Johansson and Rosanna Munter, Rasmus Wingårdh) som kommer leka runt ett tag för att sen möta nykomlingar, när vi har träffat folk vi tycker är intressanta. 

Vad är nu vår- och sommarplanerna? 

– Gården såklart och en ambitiös meny för restaurangen. Jag känner mig lite italiensk just nu så om vi kunde ta lite av "la bella vita" till Söder är jag den förste som blir glad! Mustascher och spritz på lite jazz, hur bra kombo? 

Den som är nyfiken kan ta sig till Hornsgatan 81 på torsdag, när Eija och Dida spelar inne i vinbaren. 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!