EAT går all-in på kinesiskt

11:01 11 Apr 2014

I samband med sitt tvåårsjubileum gör restaurang EAT om sitt tidigare crossover-koncept och satsar från och med nu på en renodlat kinesisk meny.

– Det tar lång tid innan en ny restaurang har hittat sin form och identitet, säger köksmästare Daniel Frick.  När vi öppnade EAT gjorde vi det med ett kök som vi kallade European Asian taste. Men vartefter restaurangen utvecklats har allt mer av inspirationen och smakuttrycket formats av de kinesiska toppkockar som arbetar i köket.  Vilket lett till att vi nu har valt att renodla den kinesiska smakbilden. Svenskarnas kunskap om kinesisk matkultur har också mognat vilket är roligt.

Lagom till omgörningen har restaurangen rekryterat en ny dumplingmästarinna. Yang Chinqin kommer senast från den renommerade Pekingkrogen Din Tai Fung. Menyn på EAT fokuserar nu på smaker från hela Kina, med en tonvikt på Sischuan-köket, med dumplings, nudelrätter och dim sum centralt.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!