Bäst just nu - Krog

18:46 5 Sep 2006
[B]Ah! Äntligen stänger[/B] uteserveringarna igen och man kan med gott samvete äta och dricka inomhus, som en civiliserad människa. Hus är bra. Vem uppfann väggen? Ge mig hans eller hennes adress och jag ska spela ballader på min luta under vederbörandes sovrumsfönster. Väggar skyddar mot allt oönskat. Inom väggarna kan man kontrollera såväl temperatur som luftströmmar. Utomhus är man lämnat vind för våg åt bajsandes fåglar och miljontals getingar som kryper in under salladsbladen för att stinga en i gommen. Den här månaden äter vi i följande slutna rum... [B]1. Leijontornet[/B] Lilla Nygatan 5, 506 400 80, www.leijontornet.se Jag trodde det var ett skämt att Leijontornet höll sommarstängt. Restaurangen hör ju för Guds skull till ett hotell. Men nu är det äntligen höst och vi kan åter äta blåtångsstekt torsk med ärt- och ostronpuré, spindelkrabba och rökt räkskum. [B]2. Per Lei[/B] Artillerigatan 56, 411 38 11, www.perlei.se Takhöjden överskrider golvytan på stans allra finaste gourméitalienare. Jodi Cohen, som en gång imponerade på Divino, kokar risotto med toppmurkor, gröna ärtor och ricotta. [B]3. GQ - Gastronomisk Intelligens[/B] Kommendörsgatan 23, 545 67 430, www.gqrestaurang.se Jürgen Grossman började i augusti med en "Vinet först"-meny, vilket innebär att vinerna först bestäms, varefter kockarna lagar lämpligt matchande mat. I september är det olika viner från Pio Cesare som dominerar. [B]4. Hälsingborg[/B] Birger Jarlsgatan 112, 673 34 20, www.restaurant-halsingborg.se Världsordningen har rubbats sedan Hälsingborg öppnade i våras och började servera kulinariska trerättersmiddagar för 355 kronor. När man kan äta gott för en spottstyver finns det inte längre någon drivkraft att tjäna pengar. Det är Hälsingborgs fel att ungdomarna blir till desillusionerade slackers. [B]5. Mistral[/B] Lilla Nygatan 21, 10 12 24 Mistral har rasat från mästerligt-betyg till mycket bra, men är givetvis fortfarande mer än värt ett besök. Be att få extra älgört om du har ont i huvudet, då denna innehåller acetylsalisylsyra. [B]6. Stockholm[/B] Centralplan, 20 20 49 Finkrogen vid Centralstation har mot vår befaran inte börjat tumma kvaliteten. Bara ostarna är värda ett besök. Trist nog fortfarande tämligen mulligt, medelålders klientel. [B]7. Ljunggrens[/B] Götgatan 36, 640 75 65, www.mikaelljunggren.se Biffsalladen är äntligen tillbaka om än i något ny skepnad. Håll er annars till wonton-knytena, den smarriga rå firren och de fina ölglasen så kommer allt gå bra. [B]8. Locanda Klara Norra[/B] Mäster Samuelsgatan 60, 440 23 80, www.locanda.se När höstkylan närmar sig bunkrar vi upp fettreserverna med en pizza toppad med taleggio, aubergine, coppa och ruccola. Fantastiska tapas för 69-79 kronor. [B]9. Mondän[/B] Tulegatan 10, 612 51 51, www.mondan.se Katastrof! Vi har hängt på porten sedan sommaren tog slut, i hopp om att luncherna skulle öppna igen. Nu visar det sig att Mondän beslutat sig för att helt sluta med luncher. I gengäld har de börjat ha kvällsöppet samtliga dagar i veckan, vilket bara kommer att ytterligare försvåra vår kamp mot spriten. [B]10. Helenes krog[/B] till exempel på Smålandsgatan 2, www.helenes.nu Helenes krog är egentligen en tämligen oglamourös restaurangkedja, med filialer i City, Vasastan och på Kungsholmen, men faktum är att maten är riktigt bra! Stora, köttiga portioner till modesta priser tillfredsställer svennen i dig. Svingoda fajitas!
Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!