Ankhjärta och grismjälte

Mattias Kroon 17:21 13 Aug 2008

Ut med filén..Nose to tail eating – a kind of British cooking När boken först kom 1999 försvann den lilla upplagan i ett nafs. Den fick kultstatus bland kockar och foodies som hade hört talas om, eller varit på, den nyöppnade restaurangen St John i London där kocken Fergus Henderson vägrar servera filé. Istället lagar han mat på de bättre och lite finare delarna av djuret, det som andra slänger till hundarna eller maler ner till hot dogs. Mjälte, fötter, svansar och njurar tillagas perfekt tillsammans med hjärnor och öron. Låter vidrigt, men smakar fantastiskt. Och är till på köpet etiskt väldigt korrekt. Som väl är finns boken nu i nytryck. Förordet är skrivet av Anthony Bourdain, ett av kocken Fergus Hendersons största fans, tillika mannen som introducerat honom och hans matlagning i USA. Recepten är enkla och anpassade för hemmabruk - men det största problemet är råvarorna. För var hittar man lammhjärna i Sverige? Eller ankhjärtan och grismjälte? Så länge de lokala små slaktarna lyser med sin frånvaro lär vi även i fortsättningen bara hitta dessa delikatesser nermalda i falukorven. ”Nose to tail eating” är ändå en enkel och underhållande bok som bör finnas i varje matintresserat hem. I väntan på att slaktaren ska öppna upp sin butik runt hörnet igen. Beställ den genast på www.amazon.co.uk
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!